Όροι & Προϋποθέσεις Xρήσης


Αυτοί οι όροι και οι προϋποθέσεις ισχύουν για τη χρήση της ιστοσελίδας www.biba.gr.


Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την παρούσα ιστοσελίδα.

Η χρήση της ιστοσελίδας( περιήγηση & παραγγελία) συνεπάγεται την αποδοχή των παρακάτω όρων & παραίτησης από κάθε αξίωση ήθελε προκύψει από την επίσκεψή του χρήστη στο biba.gr.

Το biba.gr δύναται να τροποποιεί ανά πάσα στιγμή τους παρόντες όρους χρήσης.

Οι επισκέπτες/χρήστες φέρουν την ευθύνη να ελέγχουν περιοδικά, αν έχουν επέλθει τροποποιήσεις στους παρόντες όρους χρήσης.

Η χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου από κάθε χρήστη γίνεται με δική του αποκλειστικά ευθύνη. Το περιεχόμενο του παρόντος δικτυακού τόπου δεν αποτελεί και δεν δύναται σε καμία περίπτωση να ερμηνευθεί ως παροχή συμβουλής, άμεσης ή έμμεσης προτροπής των χρηστών να προβούν σε οποιαδήποτε πράξη. Η αξιολόγηση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου εναπόκειται στην κρίση του κάθε χρήστη, ο οποίος αναλαμβάνει και την ευθύνη για τη χρήση οποιουδήποτε τμήματος του.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους χρήσης, παρακαλείσθε να μην χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα αυτή.


Το www.biba.gr (εφεξής και ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ) είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης

ΒΙΒΑ Boutique Sifnos. Ανήκει στην ιδιοκτησία της ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ Ε. με το διακριτικό BIBA, με έδρα την Απολλωνία Σίφνου, Κυκλάδων Χώρος και με Α.Φ.Μ.: 141623978 ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ παρέχει στους χρήστες της, την δυνατότητα να πληροφορηθούν σχετικά με είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, LUXURY BRANDS & LOWER PRICED LINES BRANDS δίνοντας την δυνατότητα αγοράς αυτών. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ πωλεί αγαθά, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και το χαμηλό λειτουργικό κόστος που προσφέρει το διαδίκτυο, για να προσφέρει σε όλους τους πελάτες τα προϊόντα της.


ΣΗΜΑΤΑ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ


Το σύνολο της παρούσας ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, εικόνων, κειμένων, γραφικών, πηγαίου κώδικα, βάσεων δεδομένων, σχεδίων, ειδήσεων, απεικονίσεων, λογισμικού, εφαρμογών, παρεχομένων υπηρεσιών και κάθε είδους αρχείων και περιεχομένου, αποτελεί αντικείμενο διανοητικής ιδιοκτησίας της ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ και/ή των δικαιοπαρόχων της, μετά της απαραίτητης άδειας που έχει λάβει από αυτούς ώστε να αναρτούνται στην ιστοσελίδα, και διέπεται από τις ελληνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς διατάξεις περί διανοητικής ιδιοκτησίας. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, εις ολόκληρο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του δικαιούχου/κατόχου. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η περίπτωση της μεμονωμένης αποθήκευσης ενός και μόνο αντίγραφου τμήματος του περιεχομένου της ιστοσελίδας σε απλό προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μόνο για προσωπική και σε καμία περίπτωση για δημόσια ή εμπορική χρήση, χωρίς να θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Στην περίπτωση αυτή απαγορεύεται ρητά η απαλοιφή της ένδειξης προέλευσής τους από την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. Επίσης, τυχόν εικόνες ή λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν τρίτα μέρη, όπως και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα, προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η εμφάνισή τους στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση και/ή εκχώρηση άδειας και/ή δικαιώματος χρήσης τους.


ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ-ΤΙΜΕΣ- ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ


ΤΙΜΕΣ: Οι τιμές που αναγράφονται είναι οι τελικές, δηλαδή συμπεριλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τις τιμές, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των πελατών. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο πελάτης κατά το χρόνο παραλαβής του προϊόντος , θα καταβάλλει το τίμημα το οποίο αναγραφόταν κατά το χρόνο της παραγγελίας.


ΠΛΗΡΩΜΗ: Η πληρωμή των προϊόντων δύναται να γίνει με έναν από τους κατώθι εξής τρόπους:

1) πιστωτική ή χρεωστική κάρτα,

2) κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό - μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά ή

3) αντικαταβολή.

Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας θα αποστέλλεται στον πελάτη ένα e-mail που θα επιβεβαιώνει την παραγγελία του το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και όλους τους παραπάνω τρόπους


ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ: Εκτός από το κόστος της λιανικής ο εκάστοτε πελάτης πληρώνει και το κόστος μεταφοράς και αντικαταβολής, όταν αυτό υφίσταται, το μέγεθος του οποίου θα του γνωστοποιείται πριν από την τελική υποβολή της παραγγελίας του.

Τα έξοδα αποστολής για όλη την Ελλάδα είναι δωρεάν και της αντικαταβολής ανέρχονται στα 3,50€.

Για την Κύπρο τα έξοδα αποστολής είναι 15,00€, για Ευρώπη 35,00€ και τις υπόλοιπες χώρες 45,00€.

Η δυνατότητα της αντικαταβολής ισχύει μόνο για την Ελλάδα.


ΑΦΑΙΡΕΣΗ: Πριν ολοκληρωθεί η παραγγελία, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας , ο πελάτης δύναται να πατήσει το πεδίο «Αφαίρεση» και να προβεί έτσι στην αυτόματη ακύρωση μέρους ή όλη της παραγγελίας του.


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές. Εφόσον ο πελάτης επιθυμεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να προβεί σε ακύρωση της παραγγελίας του, πριν την ολοκλήρωση αυτής απο την εταιρεια,ενημερώνοντας μας τηλεφωνικά ή γραπτως στο info@biba.gr και επειτα να επιλέξει άλλα προϊόντα.


ΑΚΥΡΩΣΗ: Εφόσον ο πελάτης επιθυμεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να προβεί σε ακύρωση της παραγγελίας άμεσα με e-mail στο info@biba.gr.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Εάν ο πελάτης μετά την παραλαβή της παραγγελίας του επιθυμεί να επιστρέψει κάποιο προϊόν η επιχείρηση ακολουθεί μια πολιτική, όσον αφορά τις επιστροφές των προϊόντων που έχουν πωληθεί μέσω της ιστοσελίδας της η οποία είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών. Στην περίπτωση αυτή ο πελάτης, εφόσον επικοινωνήσει πρωτίστως με το info@biba.gr, θα μπορεί να το επιστρέψει το προϊόν μέσα σε (14) δεκατέσσερις ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή του, όπως φαίνεται από τις καταστάσεις της μεταφορικής εταιρείας από την οποία το παρέλαβε. Το προϊόν που πρόκειται να επιστραφεί θα πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και σε άθικτη συσκευασία και να μην έχει χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί αλλαγή σε νούμερο, χρώμα, είδος και γενικά προϊόν, τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν.

Default:Σε περίπτωση διαφοράς τιμής υπάρχει & κόστος αντικαταβολής 3,50 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί εξόφληση του υπολοιπου, με τραπεζική καταθεση ή μεταφορα χρημάτων, υποχρεούται πρωτίστως να το γνωστοποιήσει και να επικοινωνίσει άμεσα με την ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ στο info@biba.gr ή τηλεφωνικά.

Σε περίπτωση ,που με τη διαφορά τιμής η ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ οφείλει υπόλοιπο στον πελάτη, τότε εκδίδεται πιστωτικό κουπόνι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική αγορά χωρίς χρονικη δέσμευση.

Συνεπώς η επιστροφή χρημάτων με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη δικαιούχου, αφορά ολοκληρο το ποσό ,του προς επιστροφή προιόντος και όχι μέρος του ποσού.

Ο ΚΩΔΙΚΌΣ ΤΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΎ ΑΠΟΣΤΈΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΜΉΝΥΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΎ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΊΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ.

Εάν όμως επιθυμεί επιστροφή χρημάτων, ο πελάτης επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής προς την επιχείρηση. Απο το ποσό επιστροφής αφαιρουνται 4,00€ τα οποία ειναι τα εξοδα επιστροφής. Δηλαδή επιστρεφετε το προιόν με χρέωση παραλλήπτη. Μόλις παραλάβουμε το προιόν και περάσει απο το τμήμα ελέγχου, διενεργείται η προς επιστροφή χρημάτων,που πραγματοποιείται μεσα σε 7 εργάσιμες ημέρες απο την ημερομηνια παραλλαβής.


  • Δεν γίνονται αλλαγές ρούχων παλιάς collection με νέας collection, δηλαδή τα ρούχα με ένδειξη New Collection.

  • Για όλες τις επιστροφές είναι απαραίτητο να προηγηθεί επικοινωνία με την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ & στο δέμα σας να συμπεριλαμβάνεται η απόδειξη του προιόντος.

Ο πελάτης υποχρεούται να δοκιμάσει το προϊόν, που αγόρασε χωρίς να αφαιρέσει το καρτελάκι, σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται ότι το προϊόν δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση στην οποία του παραδόθηκε και δεν γίνεται δεκτό.


Τα ολόσωμα μαγιό και το κάτω μέρος των μπικίνι θα πρέπει να δοκιμάζονται επάνω από το εσώρουχο, χωρίς να αφαιρείται η προστατευτική αυτοκόλλητη ταινία. Για λόγους προστασίας της υγιεινής αν αυτή η ταινία έχει αφαιρεθεί ή αν τα είδη έχουν λερωθεί η επιστροφή τους δεν θα γίνει δεκτή και τα προϊόντα θα επιστραφούν στον πελάτη.


Αλλαγές σε εσώρουχα & κάλτσες δεν γίνονται για λόγους υγιεινής.


Σε περίπτωση επιστροφής παπουτσιών, δεν επιτρέπεται η επικόλληση ετικετών και ταινιών συσκευασίας επάνω στο κουτί συσκευασίας. Αν τα επιστρεφόμενα κουτιά των προϊόντων έχουν υποστεί ζημία, η επιστροφή δεν γίνεται δεκτή.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ: Καμιά επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται για οποιαδήποτε προϊόν εάν έχει χρησιμοποιηθεί ή και ακόμα αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο η συσκευασία του. Συνεπώς θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, σφραγισμένα, πλήρη και χωρίς καμία φθορά. Η συσκευασία του προϊόντος να είναι αυτή που συνοδεύει κανονικά το προϊόν και να είναι σε άριστη κατάσταση. Στην περίπτωση που κάποιο προϊόν αποδειχθεί ελαττωματικό υπόκειται στην όποια εγγύηση της εταιρείας, που το παρήγαγε και η ευθύνη επισκευής και/ή αντικατάστασης ανήκει σε αυτήν.

Ο πελάτης, εφόσον επικοινωνήσει πρωτίστως με το info@biba.gr, θα μπορεί να επιστρέψει το προϊόν μέσα σε (7) επτά ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή του. Μ'ολις παραληφθεί και ελεγχθεί το προϊόν από το αρμόδιο τμήμα, τότε πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, που αντιστοιχεί στο όνομα του πελάτη που εκανε την παραγγελία (ανεξαρτήτως του τρόπο πληρωμής ) τον οποίο θα γνωστοποιήσει στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ έγκαιρα και εγγράφως, εντός 7 επτά ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής στην επιχείρηση.

Οι επιστροφές που αφορούν επιστροφή χρημάτων, θα επιβαρύνουν τον πελάτη με τα έξοδα αποστολής. Θα πραγματοποιήσετε επιστροφή με ΕΛΤΑ COURIER ή τη SPEEDEX και με ένδειξη "Χρέωση Παραλήπτη". Από το ποσό της επιστροφής θα αφαιρεθούν σας 4 ευρώ.

Σε περίπτωση που πρωτίστως γίνει αλλαγή σε προϊόν (αλλαγή μεγέθους, χρώματός, είδους κ.ο.κ) παραλαμβάνετε το νέο προϊόν και για κάποιο λόγο δεν το επιθυμείτε, άλλα επιθυμείτε επιστροφή χρημάτων τότε από το ποσό επιστροφής αφαιρούνται τα έξοδα αλλαγής . Συνεπώς 4,00€ * 2 επιστροφές προϊόντος = 8,00 € θα αφαιρεθούν από το προς επιστροφή ποσό στην εκάστοτε παραγγελία.

Η επιστροφή χρημάτων αιτείται εντός 7 επτά ημερολογιακά ημερών από την πρώτη παραλαβή του προϊόντος και όχι από τις όποιες επόμενες αλλαγές.

Η εταιρεία δεν απαιτείται να επιστρέψει πρόσθετες δαπάνες παράδοσης, εάν ο πελάτης ρητώς είχε επιλέξει τρόπο παράδοσης άλλο από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που προσφέρει η εταιρεία και δική του χρέωση.

Ο πελάτης φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των αγαθών προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσει τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών.

Τον κίνδυνο βλάβης ή απώλειας των προϊόντων μέχρι τη φυσική τους κατοχή από τον πελάτη/καταναλωτή ή τρίτο που έχει ορίσει ο πελάτης/καταναλωτής, φέρει η επιχείρηση με εξαίρεση των περίπτωση που ο μεταφορέας έχει ενταλθεί από τον πελάτη/καταναλωτή, οπότε στην περίπτωση αυτή ο κίνδυνος μετατίθεται στον πελάτη/καταναλωτή άμα τη παραδώσει στον μεταφορέα.


ΠΙΣΤΩΤΙΚΌ ΚΟΥΠΌΝΙ: Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αλλαγή προϊόντος με ένα άλλο χαμηλότερης αξίας, τότε το υπόλοιπο που προκύπτει, υφίσταται με μορφή κουπονιου. Εφόσον πρωτίστως ο πελάτης επικοινωνησει με την ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ , ενημερώσει για την αλλαγή, μόλις πραγματοποιηθεί η αποστολή του νέου προϊόντος, τοτε θα αποσταλλει κι ο κωδικος κουπονιου με το υπολοιπο ποσο πίστωσης, σε μηνυμα ηλεκτρονικου ταχυδρομειου ή και με γραπτό μήνυμα στο δηλωθέν κινητό. Επίσης εκδοση πιστωτικού κουπονιού, ισχύει ακομα και εαν επιστραφεί ολόκληρη παραγγελία ή μερος αυτής κατόπιν αιτήματος του πελάτη.

*ΈΞΟΔΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΌΤΑΝ ΕΚΔΊΔΕΤΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΌ ΚΟΥΠΌΝΙ, ΠΆΡΑ ΜΌΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΧΡΗΜΆΤΩΝ.


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΆΔΟΣΗ: Η παραλαβή των προϊόντων γίνεται αποκλειστικά μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών (courier).


ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ: Η παράδοση γίνεται το αργότερο εντός 14 ημερών από την ημέρα της παραγγελίας και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.


ΕΓΓΥΗΣΗ


H ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ δεν παρέχει καμία εγγύηση ούτε για την ποιότητα, ούτε για την καταλληλότητα των πωλούμενων προϊόντων για οποιονδήποτε σκοπό, ούτε εγγυάται την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών των προϊόντων αυτών. Τέτοιες εγγυήσεις παρέχονται, εφόσον παρέχονται, μόνο από τους κατασκευαστές και ο πελάτης οφείλει να ενημερώνεται σχετικά από τη συσκευασία του προϊόντος. Οποιαδήποτε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική ενημέρωση γίνει από την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ σχετικά με εγγυήσεις κατασκευαστών γίνεται απλά και μόνο προς διευκόλυνση του πελάτη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εγγύηση της ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.


ΕΠΙΛΕΚΤΗΚΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ


Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ δεν είναι σχεδιασμένη να απευθύνεται σε ανήλικους. Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα προορίζονται μόνο για ενήλικες άνω των δεκαοχτώ (18) ετών. Συνεπώς, οι ενήλικες υποχρεούνται εκ του νόμου να προστατεύσουν ανήλικους χρήστες του διαδικτύου που μπορεί να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ δεν φέρει καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση της παρούσης, από ανήλικους και την συνεπακόλουθη αγορά από αυτούς προϊόντων που είναι σε διάθεση σε αυτήν.


ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΤΩΝ/ΜΕΛΩΝ-ΒΛΑΒΗ/ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ


Ο επισκέπτης/χρήστης απαγορεύεται να αποστέλλει ή εκπέμπει μέσω της ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ παράνομο υλικό. Ως τέτοιο θεωρείται το υλικό εκείνο που παραβιάζει δικαιώματα τρίτων (ενδεικτικά αναφέρονται δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και δικαιώματα απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων) ή/και είναι ψευδές, ανακριβές, απειλητικό, υβριστικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο,δυσφημιστικό ή προτρέπει σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Απαγορεύεται επίσης στους επισκέπτες/χρήστες η με οποιοδήποτε τρόπο πρόκληση βλάβης σε ανήλικα άτομα, η παραχάραξη ή άλλη αλλοίωση των αναγνωριστικών των χρηστών/μελών που έχει ως σκοπό την παραπλάνηση σχετικά με την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω του ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, η ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή χρήση οποιουδήποτε άλλου μέσου για την εγκατάσταση οιασδήποτε αυτόκλητης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου σχετικού με την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών ή τρίτων δικτυακών τόπων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλουμένων από τον λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων και οποιαδήποτε άλλη προώθηση περιεχομένου μη επιθυμητή. Απαγορεύεται η παρενόχληση τρίτων με οποιονδήποτε τρόπο. Οι επισκέπτες/χρήστες συμφωνούν ότι δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του παρόντος δικτυακού τόπου και ότι δεν θα εμποδίσουν οποιονδήποτε χρήστη να έχει πρόσβαση στον παρόντα δικτυακό τόπο. Η χρήση του δικτυακού τόπου για παράνομους σκοπούς συνεπάγεται αστικές και ποινικές κυρώσεις. Ο επισκέπτης/χρήστης συμφωνεί και αποδέχεται ότι η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ουδεμία ευθύνη φέρει για υλικό με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, το οποίο προέρχεται από τρίτους και φιλοξενείται στο δικτυακό τόπο ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ότι η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ενστερνίζεται ή αποδέχεται τέτοιου είδους περιεχόμενο.

Σε περίπτωση που το η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ειδοποιηθεί ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο προκαλεί ηθική βλάβη ή άλλη ζημία σε τρίτο πρόσωπο, διατηρεί το δικαίωμα να προβεί άμεσα στη διαγραφή του περιεχομένου αυτού και ταυτόχρονα να διακόψει τη λειτουργία του λογαριασμού του χρήστη/μέλους, ο οποίος παραβιάζει τους όρους του παρόντος. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με κάθε αστυνομική ή δικαστική Αρχή, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα οποιουδήποτε χρήστη δημοσιεύει ή μεταδίδει παρόμοιο υλικό ή πληροφορίες.

Οι επισκέπτες/χρήστες δεσμεύονται ότι τα στοιχεία τους που υποβάλλουν στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ είναι πλήρη, ορθά και ακριβή, ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες του Ελληνικού Δικαίου και ειδικά με τις διατάξεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας, ότι απέχουν από κάθε παράνομη και αντίθετη προς τα χρηστά ήθη χρήση της ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ και ότι δεν παραβιάζουν οιασδήποτε φύσεως δικαιώματα τρίτων και, ιδιαίτερα, το προσωπικό απόρρητο.

Σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης/χρήστης προκαλέσει τεχνική βλάβη στο δικτυακό τόπο ή τα συστήματα που μεταδίδουν το δικτυακό τόπο στους επισκέπτες/χρήστες, ευθύνεται για κάθε ζημία που προκύπτει από την εν λόγω ζημία και αναλαμβάνει οιαδήποτε δαπάνη για την αποκατάσταση της βλάβης.


ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΡΙΤΩΝ


Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την επικοινωνία του επισκέπτη/χρήστη με τους τρίτους παροχείς υπηρεσιών που διαφημίζονται στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ και για την οποιανδήποτε τυχόν εμπορική συναλλαγή που μπορεί να προκύψει από τη μεταξύ τους σχέση.


COOKIES


Το ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του χρήστη και τη διευκόλυνση της λειτουργίας της ιστοσελίδας . Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου, που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο κάθε χρήστη ώστε να μπορεί να αναγνωρίζεται σε μελλοντικές επισκέψεις στον ιστότοπο. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν βλαβερά στοιχεία για τους υπολογιστές των χρηστών. Οι χρήστες έχουν την επιλογή απενεργοποίησης τους από τον browser τους εφόσον δεν επιθυμούν την χρήση τους. Σε αυτή την περίπτωση όμως μπορεί, να μην μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας.


ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ


Η επιχείρηση είναι Ελληνική και ως εκ τούτου η λειτουργία της διέπεται από το ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο. Σε περίπτωση που κάποιος από τους παρόντες όρους ήθελε κριθεί άκυρος ή ακυρώσιμος, η ακυρότητα ή ακυρωσία αυτή δεν θα επηρεάσει την ισχύ των λοιπών όρων. Αρμόδια για την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς ήθελε προκύψει από τη χρήση του δικτυακού τόπου
www.biba.gr ή σχετικά με την ερμηνεία ή εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης ή εξ αφορμής αυτών, είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ΗΕΔ) – ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΕΔ

Πρόσφατα εναρμονίστηκε στην ελληνική νομοθεσία (με την ΚΥΑ 70330 (ΦΕΚ 1421Β΄/9.7.2015) η Οδηγία 2013/11/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2013, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών με τη διαδικασία Alternative Dispute Resolution.

Η διαδικασία αυτή λειτουργεί ως εξωδικαστικός συμβιβασμός. Πρόκειται για έναν μηχανισμό εναλλακτικής επίλυσης διαφορών δια μέσου πιστοποιημένων φορέων εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (ΕΕΔ) που αναλαμβάνουν να συμβιβάσουν online, εύκολα και γρήγορα διαφορές καταναλωτών-προμηθευτών που προκύπτουν από αγορές μέσω διαδικτύου.

Τα μέρη έχουν πρόσβαση στη διαδικασία χωρίς να είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιήσουν δικηγόρο ή νομικό σύμβουλο. Η διαδικασία δεν στερεί τα μέρη από το δικαίωμα λήψης ανεξαρτήτων συμβουλών ή εκπροσώπησης ή υποστήριξης από τρίτο μέρος σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η διαδικασία ΕΕΔ είναι δωρεάν για τον καταναλωτή (δεν περιλαμβάνονται τυχόν κόστη που αναλαμβάνει οικειοθελώς ο καταναλωτής προς υποστήριξη της υπόθεσής του). Ο φορέας ΕΕΔ οφείλει να αποφασίσει εντός 90 ημερών, ωστόσο σε ιδιαίτερα περίπλοκες διαφορές έχει την ευχέρεια να παρατείνει το διάστημα αυτό.Εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία ή σε περίπτωση που ο προμηθευτής ή ο καταναλωτής αποχωρήσουν από την διαδικασία πριν την έκδοση απόφασης συντάσσεται από τον φορέα ΕΕΔ πρακτικό αποτυχίας. Τα μέρη εάν το επιθυμούν μπορούν να προσφύγουν για την ίδια διαφορά στα δικαστήρια. Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία συντάσσεται πρακτικό συμβιβασμού και είτε τα μέρη συμμορφώνονται οικειοθελώς είτε όποιο από τα μέρη θέλει μπορεί να τρέψει το πρακτικό συμβιβασμού σε εκτελεστό τίτλο προκειμένου να υποχρεώσει το άλλο μέρος να συμμορφωθεί.

Διευκρινίζεται ότι ο καταναλωτής οφείλει να επικοινωνήσει πρώτα με την επιχείρηση σε μια προσπάθεια απευθείας επίλυσης της διαφοράς τους προτού υποβάλλει την καταγγελία του σε φορέα ΕΕΔ εάν τελικά δεν κατέστη δυνατό να διευθετηθεί η διαφορά με την άμεση υποβολή της καταγγελίας προς την επιχείρηση. Μάλιστα, εάν ο καταναλωτής υποβάλλει την καταγγελία του σε φορέα ΕΕΔ χωρίς προηγουμένως να έχει υποβάλλει καταγγελία προς την επιχείρηση, το γεγονός αυτό και μόνο μπορεί να αποτελέσει λόγο άρνησης εξέτασης της καταγγελίας του. Στο σημείο αυτό, σας πληροφορούμε ότι ένας από τους φορείς συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών που υφίστανται στην Ελλάδα είναι ο Συνήγορος του Καταναλωτή (http://www.sinigoroskatanaloti.gr ) που αποτελεί ανεξάρτητη αρχή με στόχο την εξωδικαστική και φιλική διευθέτηση διαφορών μεταξύ προμηθευτών-καταναλωτών.


ΓΛΩΣΣΑ

Οι όροι και προϋποθέσεις χρήσης του δικτυακού τόπου συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα. Συνεπώς, σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ του ελληνικού κειμένου και οποιαδήποτε μετάφραση, υπερισχύει το ελληνικό κειμένο.